Списание за литература и изкуство Начало Логин форма
Простори


Корица
Съдържание
Без рубрика:


Поезия:





Проза:



Преглед:





Майстори на разказа:

Български поети на ХХ век:

Съвременна турска литература:





Публицистика:


Книга 8 Книга 9
ВЕСТНИК “КИЛ 2023”
  
Вестник „KИЛ“, национален вестник за култура, изкуство и литература, се издава от Сдружение на писателите в гр. Варна повече от 30 години. В него се отпечатват значими съвременни литературни творби на български писатели и на писатели от други страни; представя се творчеството на водещи съвременни автори; дава се път на много млади хора да дебютират с творчеството си в литературния печат, както и на такива, които експериментират в словото и в различните видове изкуства. Вестникът се издава с финансовата подкрепа на Фонд “Култура” при Община Варна, а екипът от организатори и редактори, както и преобладаващото мнозинство от автори са от Съюза на българските писатели и Съюза на независимите български писатели – творци, които с произведенията си очертават тенденции, естетически нагласи, нови виждания. Всеки брой на в. „КИЛ“ е очакван с интерес от читателите.
Четете в. „КИЛ“, за да почувствате силата на художественото слово и на другите визуални изкуства, както и да откриете едни от най-стойностните постижения в културата на Варна и страната!
Статии
Преглед
Визуални изкуства 
 
ХІV международно биенале на графиката
 
На 23 май 2007 г. във Варна бе открито ХІV международно биенале на графиката. Тази година участниците са 254 художници от цял свят, като българските са 88.
 
Васил Василев,
“Ангели край масата”
 
Варненското биенале вече се утвърди като един от най-значимите форуми на графиката, които дават тон в развитието на това изкуство.
Тази година Голямата награда е присъдена на  Уачара Хоунпиром от Тайланд. Специалната награда на журито - на българския график Димитър Кулев. Присъждат се и три равностойни награди на графиците Петер Алик (Естония), Славомир Грабови (Полша) и Масааки Ойя (Япония). Наградата на името на проф. Стоян Стоянов е за Иван Нинов от България.
Председател на журито е проф. Паоло Чампини от Италия.
Списание “Простори” представя в този брой отличените художници и техните творби заедно с произведения на български автори.
 
 
Назад [ 12 ] Напред
реклама
 2007 (c) Варна, Уеб-дизайн Издателство МС ООД Начало Логин форма